Hieronta on yksi maailman vanhimmista hoitomenetelmistä. Sen juuret ulottuvat Kiinaan 2700 eKr ja Intiaan 1800 eKr. Ei siis ihme, että alalle valmistuu Suomessakin vuosittain yli tuhat hieronnan osaajaa. Klassisen hieronnan koulutus onkin Suomessa, jopa kansainvälisesti mitattuna, korkealla tasolla. Ala säilyttää paljolti muotonsa vuodesta toiseen ja aina tulee olemaan kysymys käsin suoritettavasta pehmeiden kudosten käsittelystä. Esimerkiksi nykyisen klassisen hieronnan historia vie 1700-luvun Ruotsiin.
Klassinen hieronta lienee Suomessa perinteisin hieronta muoto. Klassinen hieronta on perinteisesti länsimaalaista käsin tehtävää hierontaa ja sillä on useita suotuisia vaikutuksia kehoon. Klassiset hieronnat eivät kuitenkaan kaikki ole samanlaisia vaan siihen vaikuttaa käytettävä tekniikka sekä hieronnan voimakkuus. Tekniikka ja voimakkuus päätetään aina asiakkaan kunnon ja elämäntilanteen mukaan.
Suomessa, kun puhutaan hieronnasta, tarkoitetaan useimmiten nimenomaan klassista hierontaa. Se auttaa kipuun, edistää kuntoutusta ja palauttaa liikunnasta ja urheilusta. Sekä hieronnan aikana että jälkeen kudosten aineenvaihdunta vilkastuu ja kudosten joustavuus lisääntyy. Lihakset rentoutuvat, kipu vähenee, unen laatu paranee sekä yleinen vireystila kohenee. Lisäksi klassisella hieronnalla voi hoitaa lukemattomia tuki- ja liikuntaelinsairauksia.
Hieronnan jälkeen on hyvä antaa kehon rauhassa palautua hieronnasta. Samana päivänä tulee välttää raskaita fyysisiä suorituksia ja huolehtia riittävästä nesteiden saannista.
– Anu, elämyskirjoittaja
Haluatko tietää lisää hieronnasta? Lue hierojan haastattelu.
Lue myös Klassinen hieronta.